Stage: Surf Life Saving

Over Surf Life Saving, In it for life!

Het eerste wat je moet weten over Surf Life Saving, is dat SURF niet staat voor surfen. ‘The surf’, is de gang van het water op zee, dus de golven o.a.. Wanneer het stormt, is the surf dus te onveilig voor mensen om in de zee te gaan.

=> dat maakt dat Surf Life Saving (SLS) staat voor een nationale organisatie, (gefundeerd deels door de overheid, deels door sponsors) die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de personen op het water. Dus de strandwachters. Niet te verwarren met de kustwacht, die zich dan weer bezig houden met de boten op het water. Voor alles wat betreft veiligheid en gezondheid op het strand kan je bij hen terecht.

=> De SLS is vertegenwoordigd in Nieuw Zeeland in de surfclubs! Elk strand heeft zijn eigen surfclub. Gisborne heeft er drie: Waikenae, Midway en Wainui beach.

=> Daar komt nog bij  dat de meeste surfclubs er nog een sportclub van maken, naast hun standaard taak van het opleiden van strandwachters. Deze sportclub bevat verschillende watersporten: Board peddling, swimming, canoe racing, … Maar ook strandsporten zoals lopen. Dit maakt dat de surfclubs in NZ heel populair zijn bij jongeren en kinderen!

Conclusie: Mengen we deze twee elementen samen, dan krijg je dus een surfclub met actieve kinderen, jongeren en ouderen; die op een sportieve manier getraind worden om reddingen te kunnen doen op het water.

Mijn taak: SLS organiseert regelmatig events. Dit kan vanalles zijn. De regionale kleine evenementen zullen wedstrijdjes zijn onder de kinderen om een bepaalde discipline onder de knie te krijgen. De grote nationale evenementen zijn wedstrijden tussen de allerbeste athleten van het land, gegroepeerd in teams per district. De grote nationale evenementen zijn dus eigenlijk krachtmetingen tussen welke strandwacht de beste van NZ is. Ik help de event manager van SLS, Haley McMahon, op elk vlak met het organiseren en het tot stand komen van de events. Tussen de events door doe ik wat regionaal event werk voor CDO Jeremy Lockwood.

 

3 reacties op Stage: Surf Life Saving

  1. Miek Dellaert zegt:

    Veel moed met al je opdrachten, het ziet er tof uit, maar waarschijnlijk heel vermoeiend ! Succes ermee !
    Moetie,x

  2. André Dellaert zegt:

    Als er een wedstrijd komt voor senioren” om ter meest schelpjes rapen ” bvb wil je mij dan inschrijven ,??? Gr.and.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s